Kínáljuk meg idei locsolóinkat házi sajtos tallérral!

Közeleg a húsvét, és már javában készülődik mindenki a vendégek fogadtatására. Meglátogatnak minket a rég nem látott rokonok, barátok, szomszédok férfi tagjai, és a versikéért cserébe megvendégeljük Őket.

Azon töri a fejét mivel is kínálja majd meg vendégeit húsvét hétfőn?

Az ünnep közeledtével adunk most egy rendkívül jó és egyszerű receptet, amit könnyedén elkészíthet bárki. A siker pedig garantált, csak bírja ki a mennyiség Húsvét napjáig. Jöjjön egy recept, aminek minden vendég örülni fog.

Egy egészséges, házi alapanyagokból könnyedén elkészíthető rágcsálnivaló, a sajtos tallér. Ehhez a legjobb, ha beszerzünk egy kifejezetten sajtos tallér sütésre alkalmas sütőt, más néven ostyasütőt.
Javasolt előtte való napokban elkészíteni, fémdobozban több napig is eláll és ropogós marad!

Házi sajtos tallér hozzávalók:

  • 500 g liszt (lehet vegyesen is, teljes kiőrlésű liszttel, rozsliszttel és finomliszttel)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 kk só
  • 2 kk őrölt kömény (mozsárban összetörve a legjobb, római kömény is használható)
  • 150 g reszelt sajt (Edami, vagy trappista)
  • 120 g vaj
  • 330 g tejföl

házi sajtos tallér készülőbenA hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze és végül a tejfölt tesszük hozzá, majd jól eldolgozzuk. Ha túlszáraz, még lehet hozzá egy kis tejfölt tenni. Az a fontos, hogy nyúlós, de nem ragadós tésztát kapjunk! Akár előtte való nap is elkészíthetjük a tésztát, hűtőbe téve, folpakkba csomagolva, eltehetjük, másnap pedig kisüthetjük. Ilyenkor jó a sütés előtt legalább 2 órával kivenni a tésztát, hogy ne legyen túl kemény.

Kis golyókat formázunk belőle. És ostyasütőben kisütjük őket. (Az általunk kipróbált ostyasütőt 3-as fokozaton használtuk) A kifejezetten ostyasütésre alkalmas sütők szép vékonyan szétlapítják a tésztát. Így vékony lesz és ropogós.

házi sajtos tallér előtte-utána

Tipp: Miután szép aranyszínűre sült a tallér az ostyasütőnkben, tegyük egy rácsra, hogy mindkét oldala kihűljön.

Természetesen kömény helyett más fűszereket is lehet használni, lehet csak zöldfűszeres sajtos tallért is készíteni. Kreativitásunknak csak a képzeletünk szabhat határt!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok, és jó ropogtatást az elkészült finomságokhoz!

KNB

Vélemény, hozzászólás?